L’EMACIPACIÓ, L’HABITATGE, EL TRANSPORT PÚBLIC I LA SALUT MENTAL, LES LÍNIES POLÍTIQUES DE LA JSC PEL PLE MONOGRÀFIC DE JOVENTUT

0
71

Ahir, dimecres dia 11 de maig de 2022, va començar al Parlament de Catalunya el Ple Monogràfic de Joventut. Aquest Ple, que durarà fins avui dijous 12, tractarà la situació actual del jovent a Catalunya i pretén posar rumb a les polítiques de joventut que es duran a terme a Catalunya durant els propers anys.

Com va declarar el Primer Secretari de la JSC, Ot Garcia, dissabte passat al diàleg sobre Europa i Joves: Present i Futur “des del 2013 el Parlament de Catalunya no parla dels i les joves. Tenim una generació perduda, que fa més de 10 anys està abandonada pel govern de la Generalitat”.  D’aquesta manera, la JSC celebra que després de 10 anys, es torni a realitzar un Ple Monogràfic de Joventut.

Durant aquest Ple Monogràfic, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat diverses resolucions amb propostes de la JSC, creades i decidides pel total de la militància de l’organització, fruit dels documents que hem anat elaborant en els darrers anys. D’aquesta manera, entre aquestes propostes, en trobem de diferents àmbits, principalment per acabar amb el precariat i potenciar polítiques emancipatives, verdes, feministes i sobretot, per encarar la situació de la salut mental al jovent.

De totes les propostes cal destacar la gran importància dels ajuts retornables per a joves a un interès del 0%, adreçat a aquells joves que hagin de pagar l’entrada a un pis, mitjançant la modalitat de propietat compartida. L’ajut així, s’haurà de retornar en un termini màxim de 50 anys.

Una altre proposta vital per la joventut de Catalunya és la creació de la T-16 i T-Jove per les persones joves de Tarragona, Lleida i Girona, que en l’actualitat no tenen cap mena de bonificació en el transport públic.

Però no només aquestes dues, sinó que hi ha una gran quantitat de propostes amb relació a altres àmbits com: la creació de nous parcs d’habitatge públic per a joves, la creació d’un programa de relleu generacional, l’ampliació de la Garantia Juvenil fins als 35 anys per a polítiques d’emprenedoria i autoocupació,  entre d’altres.

D’aquesta manera, la JSC pretén que aquestes propostes es tirin endavant per poder millorar la vida dels i les joves a Catalunya, mitjançant polítiques concretes que posin al jovent al centre.

http://jsc.cat/wp-content/uploads/2022/05/JSC-PLE-MONOGRÀFIC-DE-JOVENTUT-1_compressed-1.pdf

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here