25N Per un amor sense toxicitats

0
1121

Pot resultar-nos atractiva la idea de l’amor romàntic: un amor de conte de fades, de pura ficció, on les relacions de parella neixen a partir de la bondat d’uns personatges influenciats, òbviament, pel sistema masclista (no oblidem que aquests contes reflecteixen la nostra societat) i pel mite de l’amor romàntic. Però la realitat és molt més cruel del que s’aparenta en un conte. La gelosia. El control. El donar-ho tot per algú. En resum, un amor tòxic, un amor nociu, influenciat pel sistema patriarcal.
Les dones som les principals víctimes d’aquest sistema: “el 70% de les dones que són assassinades al món són assassinades a les mans de les seves parelles o exparelles”. El 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Erradicació de la Violència vers les dones, és el dia que hem de fer visible la nostra lluita contra la violència exercida cap a nosaltres, però recordar que no només hem d’actuar el 25N. No ens oblidem de les milers de dones que dia a dia pateixen frases com “tens la culpa de tot”, “no vals per res”, “si no ets meva, no seràs de ningú”. Que sàpigues que no estàs sola.
No podem deixar que la concepció de l’amor vagi lligada al concepte de violència, perquè, home, si em maltractes no m’estimes. Les dones no ens hem de culpabilitzar dels cops, no ens hem d’infravalorar. Som molt valuoses. Hem de reivindicar els nostres drets versus els seus privilegis. No busquem tenir més privilegis que els homes, sinó arribar a una igualtat efectiva, on no se’ns discrimini per ser dones. No és un camí senzill, però no ens podem aturar. La nostra lluita és llarga i uns dels objectius és canviar aquesta concepció de l’amor, per transformar les relacions tòxiques que neixen per unes sanes on el sentiment d’amor no faci patir. Aquest 25N i els demés dies de l’any lluitem per un amor sense opressió! Per un amor sense toxicitats! Per un món sense violències masclistes!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here